logo-koran-voor-kids

Waarom deze studie?

Waarom Koran voor Kids?

Ken je dat? Dat iemand zegt: “Ik heb vroeger als kind wel soerahs van de Koran geleerd, maar ik heb nooit geleerd wat het betekent.” Misschien ben jij zelf wel iemand die dat ook zo ervaart. Het is in ieder een geval een herkenbaar gemis bij ontzettend veel mensen, misschien wel bij de meeste mensen. Maar zou jij dit ook willen voor jouw kind(eren)? Dat zij later hetzelfde zullen zeggen? Want dat zou echt zonde zijn.

Jouw kinderen, jouw verantwoordelijkheid

Laten we gewoon gelijk zeggen waar het op staat, want de realiteit moet onder ogen worden gezien. Onze kinderen groeien op in een tijd met enorm veel afleidingen. Social media, telefoon, televisie, influencers, games: het slokt hun tijd op en het beïnvloedt hen ongetwijfeld. Voordat je het weet zijn jaren voorbij gevlogen en zijn je kinderen al groot geworden en slaan ze hun eigen vleugels uit. Tijd staat niet stil.

Het is daarom belangrijk om kinderen in hun jeugdjaren al aan te zetten om met de Koran bezig te zijn en meer te leren over de Islam. Kinderen doen dit niet zomaar vanuit zichzelf en het gaat ook niet vanzelf. Hier ligt een verantwoordelijkheid voor ons als ouders of opvoeders.

Hoe zit het met jouw kind(eren)? Kan jouw kind soerah Al-Faatihah uitleggen in het Nederlands? Of soerah Al-Maa‘oen? Hoe vaak leg jij de Koran uit aan jouw kind? Of zou je de Koran wel aan ze willen uitleggen, maar vind je dat lastig of kom je daar niet aan toe?

Het is jouw taak als ouder en opvoeder om (jouw) kind(eren) een goede basis mee te geven over het geloof en dat begint bij de Koran. Laat hen een band ermee krijgen, want dit gaat hen houvast geven in hun leven. Wij begrijpen echter ook dat het als ouder lastig kan zijn om de Koran aan hen uit te leggen of dat je er niet aan toe komt, omdat je het zelf ook zo druk hebt. Daarom doen wij het voor je.

De Koran makkelijk en duidelijk uitgelegd

Wij hebben ervaring met het uitleggen van de Koran en deze studie maakt de Koran toegankelijk en begrijpelijk voor jouw kind(eren). Eindelijk wordt de Koran makkelijk en duidelijk uitgelegd en gewoon in simpel Nederlands. Op een leuke en pedagogisch verantwoorde manier krijgt jouw kind een band met de Koran en kennis over het geloof. Elke les wordt ook afgesloten met de Koran Kids Quiz waarin zij gelijk kunnen testen wat ze hebben geleerd. Wat het extra leuk maakt, is dat jij als volwassene er zelf ook van zult leren. Deze studie is leerzaam voor het hele gezin.

Investeren in onze kinderen

Met deze studie investeer jij in jouw kind(eren). Zij volgen online les vanuit onze eigen leeromgeving die speciaal voor hen is gebouwd. De lessen zijn heel visueel met motiverende graphics. Het zal absoluut niet vervelen.

Bij deze studie krijg je een prachtig lesboek, met daarin een moderne en duidelijk te begrijpen vertaling, met sprekende illustraties en leerzame opdrachten. Grijp nu de kans om dit te doen voor je kind(eren). Heb jij zelf geen kinderen, maar wel neefjes of nichtjes? Geef deze studie dan als cadeau, want elk kind deze studie moeten volgen

Wat kan jouw kind na het volgen van Koran voor Kids?

1

Memorisatie

Uitleg en betekenissen van enkele korte soerahs.

2

Kennis

Kennen van soerahs in het Arabisch en Nederlands.

3

Vertaling

Jouw kind kan uitleggen wat hij gelooft.

4

Uitleggen

Jouw kind kan uitleggen wat hij gelooft.

5

Woordenschat

Uitbreiding van islamitische woordenschat.

1

Memorisatie

Uitleg en betekenissen van enkele korte soerahs.

2

Kennis

Kennen van soerahs in het Arabisch en Nederlands.

3

Vertaling

Jouw kind kan uitleggen wat hij gelooft.

4

Uitleggen

Jouw kind weet wat hij reciteert tijdens het gebed.

5

Woordenschat

Uitbreiding van islamitische woordenschat.

Bekijk de leeromgeving

Ben je ook benieuwd hoe de leeromgeving van jouw kind eruit ziet? Klik om een impressie te krijgen.

FAQ

Meester Saoed

Over ons