logo-koran-voor-kids

Waarom deze studie?

De online leeromgeving

Jouw kind krijgt toegang tot een op maat gemaakte leeromgeving, waarop de lessen worden gevolgd. Hier kan je op eigen tempo leren, waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt.

Op de leeromgeving krijgen ouders of opvoeders tevens een ouderaccount. Naast nuttige instructies voor de ouders kunnen zij hier de progressie van hun kind(eren) monitoren en betrokken zijn bij hun ontwikkeling.

Tafsier-memorisatie-gaaf-lesboek-quizen

De lessen

Elke les bestaat uit verschillende onderdelen: de lesvideo, leeronderdelen, woordenschat en heel leuk is de Koran Kids Quiz, waar jouw kind zeker naar uit zal kijken. Met het doorlopen van al deze onderdelen, wat tegelijkertijd ook leerdoelen zijn, zal de kennis van jouw kind steeds verder toenemen.

Bekers & Sterren

Bij elke les zijn er dus doelen te behalen. Behaal je een doel, dan krijg je een beker. Heb je al de bekers behaald, dan verdien je een Koran Kids ster. Dit werkt stimulerend en het is gewoon leuk. Je kind krijgt ongetwijfeld het blijde gevoel dat die iets gepresteerd heeft.

De bibliotheek

Je krijgt toegang tot een bibliotheek met nog meer inspirerende en leuke onderdelen, zoals de Koranrecitaties, islamitische woordenlijst, lesfragmenten over persoonlijke ontwikkeling en leuke downloads

Bibliotheek
superleerzaam

Lesboek

Bij de studie hoort een Koran voor Kids lesboek. Hierin krijgt jouw kind duidelijke instructies over hoe de lessen te volgen en te leren over de Koran.

Bij het volgen van de les staan in dit lesboek de teksten van de soerahs die worden behandeld, hersenprikkelende opdrachten en er is ruimte voor het maken van aantekeningen. Bij de Arabische tekst staat er ook een goede transliteratie voor wie nog geen Arabisch kan lezen. De Nederlandse vertaling is speciaal vervaardigd met een taalgebruik die helder is voor kinderen. Verder is er een leerzame woordenlijst in opgenomen, zodat jouw kind gelijk al tijdens de les de betekenis van bepaalde woorden kan opzoeken.

Bekijk de leeromgeving

Ben je ook benieuwd hoe de leeromgeving van jouw kind eruit ziet? Klik om een impressie te krijgen.

FAQ

Meester Saoed

Over ons