logo-koran-voor-kids

Over ons

Het is meer dan logisch dat je wilt weten wie de aanbieder van deze mooie studie is en wie de docent is. We laten het je graag weten, maar er is zoveel te vertellen. Daarom vertellen we in het kort wat belangrijk is om te weten met betrekking tot het volgen van Koran voor Kids.

Ruim 20 jaar Onderwijs

Wij zijn Dar-al-‘Ilm – Instituut voor Islamstudies en zijn al meer dan 20 jaar lang actief in het onderwijzen over de Islam, voornamelijk aan volwassenen. We zijn een gevestigde instelling met ondertussen meer dan 15.000 deelnemers aan onze studies, zowel klassikaal als online. We staan vooral bekend om onze prachtige en unieke studie “De Koran van Kaft tot Kaft”, alhamdoelillah – alle dank hiervoor komt Allah toe.

Koran & Soennah

Wij volgen de Koran en Soennah vanuit de uitleggen van de metgezellen en de eerste drie generaties van moslims, met kennis over omstandigheden in hun tijd. De profeet Muhammad (vrede en zegeningen zij met hem) zei over hen dat zij de beste generaties zijn. 

Onderwijzen is onze passie

Wat we je ook nog graag over ons willen laten weten is dat wij de Islam en de Koran onderwijzen met passie en dat we ons werk serieus nemen. Wij gaan voor kwaliteit en professionaliteit. Wij zetten ons jaar in jaar uit met hart en ziel in voor het delen van kennis. Wij hebben ervaring met het onderwijzen van de Islam. Voor ons is het altijd belangrijk dat jij groeit in kennis en we maken (complexe) kennis toegankelijk en leggen duidelijk uit, zelfs met een vleugje humor op zijn tijd. Bij ons voelt ook iedereen zich welkom. Dit is waar wij voor garant staan.

Wij zijn Dar-al-‘Ilm – Instituut voor Islamstudies.

Betrouwbaarheid
en kwaliteit

Uiteraard hebben wij kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel zitten. Bij onze (Koran)lessen maken wij gebruik van betrouwbare en alom geaccepteerde soennitische bronwerken zoals de tafsierwerken van o.a. Ibn Kathir en At-Tabari, de bekende hadiethwerken en werken over het leven van de profeet Muhammad (vrede zij met hem). Wij hebben hierbij wel een kritische en analytische houding. Wij zoeken altijd eerst goed uit of de informatie en interpretaties betrouwbaar (sahieh) zijn.

Meer over ons is te lezen op de website islamstudies.nl

Bekijk de leeromgeving

Ben je ook benieuwd hoe de leeromgeving van jouw kind eruit ziet? Klik om een impressie te krijgen.

FAQ

Meester Saoed

Over ons