logo-koran-voor-kids

Meester Saoed

Meester (in het Arabisch noemen ze dat ‘Ustadh’) Saoed is niet zomaar een docent. Nee, hij is ook de oprichter van Dar-al-‘Ilm – Instituut voor Islamstudies. Dar-al-‘Ilm betekent ‘Huis van Kennis’. Hij begon daarmee in het jaar 2000. Daarvoor heeft hij jarenlang gestudeerd over de Islam en deed dat ook in verschillende landen, zoals Engeland, Pakistan, Emiraten en Egypte. In al die landen heeft hij wel iets anders gestudeerd.

Studie

In Engeland begon hij met zijn Islam en Koranstudie. In Nederland deed hij een opleiding voor docent godsdienst (dat wordt ook wel theologie genoemd). In Pakistan studeerde hij aan de Islamitische Universiteit in Islamabad. In de Emiraten verdiepte hij zich in islamitisch financieren en in Egypte verdiepte hij zich verder in de taal van de Koran.

Blijft leren

Meester Saoed houdt trouwens van leren en is daar eigenlijk nooit mee gestopt. Hij heeft een privébibliotheek met meer dan 6500 boeken over de Islam. Nou, daar is hij wel zoet mee.

Les geven

Meester Saoed gaf eigenlijk altijd les aan volwassenen. Sinds hij begon met Dar-al-‘Ilm heeft hij aan meer dan 15.000 mensen lesgegeven over de Islam. Hij onderwees van alles over het geloof, van basiskennis tot aan specialisaties. Hij onderwees over het islamitisch recht en hoe dat hele systeem werkt. In islamitisch familie- en erfrecht en in islamitisch financieren is hij bovendien gespecialiseerd. Hij onderwees ook veel over de islamitische geschiedenis en hoe er door allerlei omstandigheden stromingen en bronwerken tot stand kwamen. Hij onderwees over de Koran en hoe het begrijpen daarvan (tafsier) in zijn werk gaat. Hij gaf les over de geschiedenis van de Koran en over de omstandigheden (context) waarin de Koranverzen werden geopenbaard. Hij weet ook veel over de Bijbel en de geschiedenis van het christendom en over Arabië en Mekka in de tijd van de profeet Muhammad (vrede zij met hem). En zo onderwees hij nog zoveel meer dan dat hier allemaal uitgelegd kan worden. Hij heeft trouwens meer dan 3500 volwassen mensen de Koran leren lezen in het Arabisch. Hij is echt heel blij en dankbaar dat Allah hem die kans heeft gegeven.

De Koran van Kaft tot Kaft

Maar Meester Saoed is vooral heel erg bekend om de populaire studie ‘De Koran van Kaft tot Kaft’, waarin hij in één leerjaar de hele Koran uitlegt aan de hand van de achtergronden en context van de soerahs en verzen, de thema’s en samenhang van de teksten, zodat de boodschap duidelijk en neutraal begrepen kan worden. Duizenden mensen hebben bij hem deze studie gevolgd, alhamdoelillah – alle dank daarvoor komt toe aan Allah.

Doe iets met kinderen!

Zoveel volwassenen die studies bij hem hebben gevolgd zeiden vaker tegen Meester Saoed om ook iets met kinderen te doen. Deze studie Koran voor Kids is daar een gevolg van.

Wil je nog meer te weten komen over Meester Saoed?
In de demo staat een video waarin hij kennismaakt met de Koran Kids.

Krijg ook les van Meester Saoed

Meester Saoed zijn leven draait om Dar-al-‘Ilm, lesgeven en kennis doorgeven. In deze studie krijgen kids in de leeftijd van 9 t/m 15 nu ook de kans om van hem te leren. Les krijgen van Meester Saoed is les krijgen van een gekwalificeerde, ervaren, professionele en gerenommeerde docent voor die altijd zijn uiterste best doet om kwaliteit te leveren.

Bekijk de leeromgeving

Ben je ook benieuwd hoe de leeromgeving van jouw kind eruit ziet? Klik om een impressie te krijgen.

FAQ

Meester Saoed

Over ons